New Yorgi mees võitis 343.9 miljonit dollarit, mängides 25 aastat samade lotonumbritega

Robert Bailey teab neid numbreid peast, olles neid New Yorgi klienditeenindajatele öelnud igal kuul ja aastal, veerandi sajandi jooksul.

Ja siis tuli 27. oktoober 2018.

robert bailey powerball jackpot
Robert Bailey sõnul andis võidunumbrid 8-12-13-19-27-4 talle pereliige ( REUTERS )


Nimetagem seda järjekindluse õnneks, aga kombinatsioon 8-12-13-19-27-4 oli täppistabamus. Pensionärist endine postitöötaja härra Bailey elab Manhattanil. Ta sai suurima võidu New York Lottery ajaloos, 343.9 miljonit USD. Nüüd võttis ta vastu tšeki, mille suurus peale maksude mahaarvamist on 125,396,690 dollarit. Tseremoonia toimus Resorts World Casinos, New Yorgi Queensi linnaosas.

Hr. Bailey, kes ise nimetab ennast “tagasihoidlikuks” meheks, kandis tumedaid päikseprille ja teksasid. Ta jagas 687.8 miljoni USD suurust Powerball jackpoti Lerynne Westiga, 51 aastase kolme lapse emaga Redfield Iowast, kes oli oma võidu juba nädala eest vormistanud. Tema ostis juhuslikult genereeritud numbritega (pliks-plaks) lotopileti.

Mõlemad plaanivad osa rahast heategevuseks annetada. Bailey plaanib oma emale osta maja koos maatükiga, reisida ja teha häid investeeringuid.

Powerballi jackpoti võidu tõenäosus sel loosimisel oli 1 / 292,201,338 miljonist. Kuid milline on tõenäosus, kui keegi mängib samade numbritega tuhandeid kordi 25 aasta jooksul?

Aaron Tenenbein, New Yorgi Ülikooli statistika professor, hindas hr. Bailey võidu tõenäosust 1 / 115,385-st. “Pole oluline, kas ta mängib samade numbritega, tõenäosus on ikka sama” ütles Tenenbein. Teiste sõnadega: “See on puhtalt õnne asi.”

Hr. Bailey ütles, et võidu toonud numbrid kirjutas talle üks pereliige umbes 25 aastat tagasi. Ta ütles, et on nende numbritega – 8, 12, 13, 19, 27, 40 – mänginud igal New Yorgi osariigi loterii loosimisel alates sellest ajast kuni tänaseni. Võidu toonud loosimiseks oli ta valinud number 40 asemel 4.

Hr. Bailey puhul on “välk kaks korda samasse kohta löönud”: ta on võitnud ka Take Five lotopiletiga, 30,000 dollarit.

Hr. Bailey ei vaadanud talle võidu toonud Powerballi loosimist, aga kontrollis hiljem numbreid. Ta nägi, et esimesed 5 loositud numbrit olid samad tema mängunumbritega. Kui selgus, et kõik numbrid olid täppi läinud, oli ta šokis.

Avalikkuse ette tulek võttis aega, kuna hr. Bailey soovis konsulteerida juristi ja finantskonsultandiga. Ta ütles, et oleks hea meelega tseremooniat vältinud, kui see võimalik oleks olnud. New Yorgi loterii tingimused aga ei luba lotovõitjatel oma identiteeti varjata.

Kuigi tema elu on tänu võidule igaveseks muutunud, ei suuda ta ühte rutiini lõpetada. Ta mängib iga päev lotot.


Autorid Liz Robbins, Sean Piccoli, The Independent.

Releated